ASK YOURSELF IF WHAT YOU ARE DOING TODAY IS GETTING YOU CLOSER TO WHERE YOU WANT TO BE TOMORROW

kom brainstormen de koffie staat klaar

Archiview is in 1991 opgericht door Jack van der Palen. Na zijn studie tot bouwkundig ingenieur volgde hij de opleiding technische bedrijfskunde. De opleiding tot architect heeft hij gevolgd aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam. Hij studeerde af op het Project Children’s Space, een organisch vormgegeven kinderdagverblijf.

Sinds 1995 is Archiview gevestigd aan de Pottebakkersrijge in Groningen. Een winkelpand aan de gracht in Groningen werd omgebouwd tot architectuurwinkel. Laagdrempelig en zonder afspraak kun je je hier laten informeren over de werkwijze van een architect of laten adviseren rondom bouw- of verbouwplannen. Al snel wisten particulieren en ondernemers de architectuurwinkel te vinden.

Het type projecten dat we ontwerpen voor particulieren, bedrijfsleven of coöperaties zijn o.a.  woningbouw,  kantoren, showrooms, zorg, onderwijs, horeca, theater, kinderdagverblijf,  interieur en vormgeving in binnen- en buitenland.

Helder en eenduidig is ons motto. De tegenstellingen van aan de ene kant kleinschalige en fijn gedetailleerde architectuur, en andere kant geavanceerde, technische, grootschalige projecten geven een gevarieerd opdrachtenpakket waar archiview goed in past.

U bent onze inspiratiebron. Wij bundelen de kennis en kunde. Zo ontstaat een samenwerkend team van opdrachtgever, architect en adviseurs, elk met hun eigen verantwoordelijkheid. U heeft voor elke discipline en fase één vast aanspreekpunt en bent in staat de voortgang te volgen, keuzes te maken en de controle over het bouwproces te behouden.

Wij dragen duurzaamheid een warm hart toe. Dat betekend ook dat we bezig zijn met gezonde, energiegunstige en circulaire ontwerpprincipes en samenwerken met experts.  We hebben twee gecertificeerde passive house designers in huis en ontwikkelen samen met het circulaire ontwerpteam aan het bouwwaardemodel om ook onze kennis uit te dragen.

Loop eens binnen bij onze architectuurwinkel in Groningen. U doet hier ideeën op voor uw bouwplan. Of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. 

interview passief bouwen