inspiratieboek woningbouw in hout

Zo mooi kunnen huurwoningen in hout zijn! In Norg realiseerde woningcorporatie Actium een vooruitstrevend project: sociale woningen die voldoen aan de passiefhuisnorm én vanaf de fundering volledig in HSB zijn opgetrokken.

Jack van der Palen tekende voor het ontwerp en koos voor kwaliteit, in beeld en materiaal. In de gevel is dat goed te zien. De stenen worden onderbroken door verticale houten lamellen, die in iedere woning anders zijn toegepast.
Door de optimale isolatie en kierdichting is de energievraag van de woningen slechts 15kWh/m2, ruimschoots beter dan de BENG-eisen.  Bij oplevering kregen de woningen een 5-sterren energiecertificaat.

tekst Katja van Roosmalen

In ‘Woningbouw in hout’ (https://lnkd.in/d_hDs22) staat dit verhaal en meer mooie houtprojecten.
foto: Gerard van Beek